Meer dan 60 winkels
Ruime openingstijden
Gratis parkeren

19 februari - Taxatiemiddag Kunst of Kitsch

Taxatiemiddag Kunst of Kitsch in Hoge Vucht!

Iedereen ken het TV programma Kunst of Kitsch. Het programma is gebaseerd op het laten taxeren van allerlei kunstobjecten door gecertificeerde taxateurs. Op zaterdag 19 februari wordt er een taxatiemiddag georganiseerd in Winkelcentrum Hoge Vucht!

Iedereen uit Breda kan die middag één of meerdere kunstobjecten laten zien aan de drie taxateurs die van 12.00 tot 16.00 uur klaar zitten om iedereen van dienst te zijn. Dit is het moment om uw erfstuk, schilderij aan de wand of objecten die verstopt liggen op zolder voor te leggen aan onze taxateurs: Jan Wolter van den Berg, Jan Willem Ruyten en Caroline Koopman.

Caroline Koopman
Als gecertificeerd Register Taxateur en Makelaar van kunst, antiek en inboedelgoederen taxeer ik al sinds 1994 voor musea, gemeenten, particulieren, bedrijven en diverse expertisebureaus. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in kunstnijverheid en antiek. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis/archeologie was ik werkzaam bij diverse veilinghuizen waaronder Sotherby’s, daarna heb ik mijn taxateursdiploma gehaald en ben ik altijd in deze fascinerende wereld gebleven. Elk voorwerp verteld zijn eigen verhaal, waar werd het voor gebruikt, van welk materiaal en waarom juist in die tijd? Wat maakt een voorwerp kostbaar of juist niet? Dat zijn de vragen waar ik mij mee bezig houd.

Naast algemeen taxateur is mijn specialiteit kunstnijverheid/curiosa en ben u dan ook graag van dienst bij het vaststellen van de waarde ervan.

Jan Willem Ruyten
Is register taxateur kunst, antiek en inboedelgoederen. Hij taxeert voor particulieren, bedrijven, gemeentes en andere overheden. Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor geschiedenis, kunst, antieke meubelen van Hollandse en Aziatische bodem. Begonnen aan de hand van zijn vader die hem al op jeugdige leeftijd inspireerde en meenam naar kunstveilingen ontwikkelde hij zich mede door zijn studie kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Leiden tot een echte liefhebber met kennis van zaken.

Jan Wolter van den Berg
Drs. Jan Wolter van den Berg, RegisterTaxateur Kunst en Antiek, is sinds 2009 zelfstandig gevestigd als taxateur en bemiddelaar op het gebied van kunst en antiek. Dit na dat hij ruim tien jaar werkzaam was bij veilinghuis Sotheby’s Amsterdam. Inmiddels heeft hij een grote kring van particulieren, bedrijven en musea, die hem in de arm nemen voor diverse werkzaamheden die behoren tot zijn vakgebied.