Meer dan 60 winkels
Ruime openingstijden
Gratis parkeren

Zaterdag 5 oktober - Kunstpodium Hoge Vucht

Wie meer wil weten over hoe kunst wordt gemaakt, moet 5 oktober in winkelcentrum Hoge Vucht zijn. Dan tovert Kunstpodium Breda-Noord het overdekte winkelcentrum namelijk om in een soort kunsthal waarin kunstenaars heel de dag demonstraties houden.

'Kunst in wording'. Dat is het thema van het Kunstpodium in de Hoge Vucht dit jaar. Na een succesvolle, maar kleinschalige pilot in 2017 heeft de organisatie bedacht om het groter op te zetten. "De aanwezige kunstenaars kregen toen veel lof over hun gemaakte werk. Wel kregen we te horen dat men graag zou willen zien hoe de nieuwe kunst gemaakt wordt. Daar hebben we dit jaar gehoor aan gegeven." Tientallen lokale en regionale kunstenaars laten die dag van 9.00 uur tot 16.00 uur hun kunst zien, en hoe ze die maken.

Enkele kunstvormen die gedemonstreerd worden zijn:  Striptekenen, glas-in-lood, tiffany,  schilderen, beeldhouwen, aquarelleren, keramiek, tekenen, wax-schilderen, schrijven, mozaïek, kaarten maken, Pop-Art en sculpturen. Ook zullen er speciale workshops zijn voor kinderen