Meer dan 60 winkels
Ruime openingstijden
Gratis parkeren

Winkelcentrum Hoge Vucht in Breda wordt moderner en duurzamer

Winkelcentrum Hoge Vucht in Breda wordt moderner en duurzamer  

PERSBERICHT Utrecht, 24 april 2023 – Onlangs presenteerde a.s.r. real estate de plannen voor de modernisering en verduurzaming van winkelcentrum Hoge Vucht aan de ondernemers die actief zijn in het winkelcentrum en de bewoners die boven het winkelcentrum wonen. Het overdekte winkelcentrum van circa 16.000 m2 krijgt een modern uiterlijk door het vernieuwen van de entrees, de glazen kap, luifels en de vloer. Dit alles zorgt voor een aangenamere winkelbeleving en een toekomstbestendig winkelcentrum. Gedurende de verbouwing van iets meer dan een jaar blijft het winkelcentrum geopend.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: “Winkelcentrum Hoge Vucht bestaat al sinds de jaren ’60 en is nog altijd een belangrijke winkellocatie in Breda. Het winkelcentrum was echter wel toe aan een facelift. Daarom krijgt het winkelcentrum onder andere nieuwe entrees, nieuwe vloeren en een glazen kap. Ook worden er verduurzamingsmaatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen en de CO2 emissie te verlagen. Zo maken we het winkelcentrum toekomstbestendig en aantrekkelijk voor het publiek."

Edward Velings, voorzitter van winkeliersvereniging Hoge Vucht en tevens ondernemer van Brasserie EdMiral: “Wij zijn als ondernemers en winkeliersvereniging van Hoge Vucht ontzettend blij en trots dat “ons” winkelcentrum de nieuwe moderne hotspot van Breda Noord en omstreken gaat worden. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van winkelcentrum Hoge Vucht.”

Nieuwe entrees, glazen kap en vloer
Door het vernieuwen van de zes entrees verbetert de herkenbaarheid van het winkelcentrum. De glazen kap boven de passages wordt vervangen door een geïsoleerd dak en zonwerend dubbel glas, met als doel om ook het binnenklimaat te verbeteren. Omdat het nieuwe dak veel zwaarder is dan de huidige kap wordt er een nieuwe staalconstructie in de passages aangebracht. Tegelijkertijd worden de luifels van de winkels aangepast waardoor er meer hoogte ontstaat en de sfeer en beleving verbetert. De vloer wordt vernieuwd en er wordt ledverlichting geplaatst. 

Hoge Vucht blijft gewoon open
De verbouwing zal ruim een jaar duren, waarbij de verschillende delen van het winkelcentrum om de beurt worden aangepakt. De eerste voorbereidingen starten medio juni 2023 en als alles volgens planning gaat zijn de bouwwerkzaamheden rond de zomer 2024 klaar. Tijdens de verbouwing worden ondernemers, mede-eigenaren, bewoners en bezoekers regelmatig geïnformeerd en betrokken. Samen met het bestuur van de winkeliersvereniging van het winkelcentrum wordt een promotieplan opgesteld, waarin o.a. leuke evenementen en acties worden bedacht voor de bezoekers. 

Winkelcentrum Hoge Vucht
Winkelcentrum Hoge Vucht met meer dan 60 winkels (inclusief horeca en drie grote supermarkten) is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund. Het winkelcentrum heeft een totale oppervlakte van circa 16.000 m2 en heeft een ruim aanbod aan dagelijkse en niet-dagelijkse winkels en horeca.

 

Over a.s.r. real estate

a.s.r. real estate investeert al meer dan 130 jaar namens institutionele beleggers in vastgoed en beheert vastgoedportefeuilles. Naast niet-beursgenoteerde sectorfondsen in Nederland managen we separate accounts, zoals windmolen- en zonneparken en landgoederen. Institutionele klanten kunnen ook bij ons terecht voor onafhankelijk strategisch advies inzake het investeren in vastgoed en infrastructuur wereldwijd. a.s.r. real estate is onderdeel van a.s.r., één van de grootste verzekeraars van Nederland.